Ana içeriğe atla

İlahiyat Bölümümüz, 2015-2016 eğitim-öğretim yılından itibaren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşa'da faaliyet göstermeye başlamıştır.

Eğitim süresi, bir yıllık zorunlu Arapça hazırlık eğitimiyle birlikte 5 yıldır. Ayrıca derslerin % 30’u Arapça olarak verilmektedir.

Bölümümüz, öğrencilerini çok yönlü bir yaklaşım ile dinin sosyal, psikolojik ve felsefi boyutunu anlama, yorumlama ve analiz etmede araştırma alanlarıyla daha avantajlı bir konuma ulaştırmayı, bilgi üretmeyi, bireyin ve toplumun dinî inanç ve değerler konusundaki ihtiyaçlarına çözüm önerileri sunmayı; bilim insanı, entelektüel, araştırmacı, öğretmen ve din hizmetleri alanında uzman yetiştirmeyi, kurumsal kimliğini ve yükseköğrenim çerçevesini, dinî inançların/mezheplerin doğru anlaşılmasına katkıda bulunmayı, küreselleşen dünyada farklı dini inanç/mezhep mensupları arasındaki ilişkileri geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Formasyon

Pedagojik formasyon dersleri eğitim sürecinde bizzat bölümümüz bünyesinde verilmektedir. Formasyon belgesi alarak mezun olan öğrencilerimiz öğretmen olmak hakkını elde etmektedir.